Çekme Planlaması: Proje Planlamasına Yeni Bir Yaklaşım
Çekme planlama, proje çizelgesiyle ters sırada çalışmak için yeni bir devrimsel yöntemdir. Çekme planlama takvimi, ters sırayla ayrıntı ekleyen proje aşamalarını tanımlayarak ve izole ederek çalışır. Geriye dönük süreç, detaylar ve kapsamlar açıkça tanımlanıp analiz edildiğinde geriye doğru bir süreçte işlendiğinde ileriye dönük bir programdan daha ayrıntılı olarak eklenecektir. Çekme planlama süreci, adımlar analiz edildiğinde gerçek proje programından türetilir ve detaylar tüm sorumlu yönetici ve denetçilerin ortak girdilerine dayanarak eklenmiş olur.
Çekme Planlaması Nasıl Bir Araya Getirilir?
Çekme planlama işlemi normalde yapışkan notlar kullanılarak yapılır, evet, doğru yapışkan notları okursunuz. Bu yapışkan notlar, asıl proje programından geriye doğru tanımlanan temel iş öğelerini tanımlamak için kullanılır. Yapışkan notlar genellikle üstünde genel proje zaman çizelgesine sahip olan büyük bir beyaz tahta üzerine yerleştirilir. Zaman ölçeği hafta veya döneme bölünür ve tüm ana faaliyetler tanımlanır ve sırayla toplanır. Yapışkan notlar, proje takvimi boyunca geliştirilebilecek alanları tanımlamak, tüm görevleri tanımlamak ve herhangi bir gecikmeden bir görevi tamamlamak için gereken kilit oyuncuları belirlemek için kullanılacaktır.
Nasıl Etkili Olabilir?

Çekme Planlaması Nasıl Çalışır?
Çekme planlaması, sürece katılan tüm taraflar iş yönetiminde memnuniyet durumlarını belirlerken tamamlanmalıdır. Daha sonra,% 100 neyin gerekli olduğu ile gerekli olmayan şeyler arasındaki farkları belirleyerek, bu kaynakların daha önemli görevlere atanmasını sağlar. Çekme planlama yanlış iletişimi ortadan kaldıracak ve proje verimliliğini artıracak, böylece proje kilometre taşlarını karşılamayı kolaylaştıracaktır. Çekme planlaması ile çalışırken, her takım üyesinin planın bir bölümünü tanımlamak için kullanılacak renkli yapışkan notlar setine sahip olması gerekir.
CPM ve Çekme Planlaması Arasındaki Fark
Çekme planlaması kritik yol yöntemi programından farklıdır çünkü tüm aktiviteler en baştan planlanır ve tanımlanır. Tüm süre ve mantık, son aşamaya kadar tamamlanması gereken tüm kaynakları ve görevleri tanımlamak için baştan sona doğru çalışır. Çalışmayı planlayan son insanlar (yani, ustabaşı / forman), faaliyeti gerçekleştirmek için gerekli olan ticari faaliyetleri, süreleri ve işten çıkarmaları tanımlamak için planlama ve zamanlama sürecine dahil edilir.
Kısaca
İşlem basittir ve burada metodoloji çalışmalarının kısa bir versiyonudur. İşte birkaç adım:
Kilometre Taşlarını Tanımla
Kritik kilometre taşlarını tanımlayın
CPM oluşturun ve zamanlamayı güncelleyin
Haftalık bir plan hazırlayın
Ekip liderleriyle etkinlikleri gözden geçirin ve nelerin değiştirilebileceğini değerlendirin
Aktivite süresini analiz etmek için aktiviteleri haftalık olarak güncelleyin ve gözden geçirin. Gerekirse RCA'yı (Root Causes Analysis- Kök Sebep Analizi) hazırlayın.
Aktiviteleri inceledikten ve tüm ekip üyeleri ve iş programcıdan geri bildirim aldıktan sonra programı güncelleyin.
Hiç yorum yok